Folkliga protester

Lärare protesterar i flera iranska städer

Tusentals lärare i Iran protesterade mot iranska regimen och dess utbildningsministerium under den gångna veckan.

Protesterna genomfördes under söndagen och måndagen den fjärde och femte augusti i städerna Teheran, Ahwaz, Esfehan, Kermanshah och Tabriz. Lärarna protesterade mot anställning av lärare på tillfälliga kontrakt.

De krävde bättre anställningsskydd och att regimens utbildningsministerium ska omvandla tillfälliga kontrakt till fasta anställningar. Många lärare i Iran saknar lämpligt anställningsskydd och har låga löner eftersom regimen anställer dem på tillfälliga kontrakt.

Lärarna skanderade “vi stannar kvar tills våra rättigheter garanteras” och hade plakat med texter som uppmanade andra att ansluta sig till deras protester.