Opinion

Chefen för det iranska rättsväsendet har beordrat nya terror

Motståndet mot den nya diktaturen i Iran började med ankomsten av Khomeini.

Khomeini grundade Islamiska republiken, som egentligen var islamofascism. Detta motstånd har nu etablerats i en form som organiserats av Iranska motståndsrådet (NCRI) och dess kärna, Folkets Mojahedin (MEk) som har sin bas nära den albanska huvudstaden, Ashraf.

Iranska motståndsrådet (NCRI) höll i år sin årliga samling i flera städer inklusive Washington, Bryssel, Stockholm, Berlin, England och Tirana i Ashraf.
Varje år brukar samlingen hållas i Paris under ledningen av exilpresidenten, Maryam Rajavi med representanter från olika länder.

Mitt i massiva kriser kan den iranska regimen inte svara på folkets rättmätiga krav däremot intensifierar förtrycket mot folket i Iran och sjöröveri för utpressning mot omvärlden.

Den iranska regimen såg kriget med Irak, under de första åren av regeringen som en lösning för att befästa sitt styre. Arresteringar och avrättningar av oliktänkande och oppositionen, förtrycket på folk samt inhemsk och internationell terrorism och eftergiftspolitiken av västvärlden var orsaken till regimens fortsatta existens.

De flesta av dissidenterna var sympatisörer av Folket Mojahedin (MEK), som fängslades och avrättades i alla åldrar, och till och med barn och gravida kvinnor var inget undantag. Unga flickor blev våldtagna före avrättning.

Regimen genomförde massaker i sommaren 1988 på begäran av Khomeinis fatwa. I massakern avrättades 30 000 politiska fångar i olika städer i Iran. De flesta var sympatisörer av MEK.

I Iran arresteras familjerna till politiska fångar och sympatisörer av Folket Mojahedin. Detta hot gäller även för familjer till sympatisörer utomlands.

Förutom de inhemska kriserna är regimen i stor kris gällande utrikespolitiken bland annat terroristdiplomaten Asdollah Assadi som sitter i fängelse i Belgien och en annan terrorist som arresterades i Göteborg och skickades till Danmark.

 Saleh Al-Aroori, chefen för Hams kommitté, var på ett sexdagars besök i Iran med Khamenei. I en intervju med Hamas – organisationen Safa News Agency, beskrev han resan ”strategisk och historisk”.

I detta möte bildades en ”enad front av motståndskraft” från Iran till Irak, Syrien, Libanon och Gazaremsan mot Israel, USA och deras allierade i varje möjlig framtida strid. Motståndsfronten inkluderar regimerna i Iran, Syrien, Libanons Hezbollah, Hamas, den palestinska islamiska jihaden, Hashed al-Sha’abi i Irak och de jemenitiska houthierna och flera andra grupper.

Bildandet av en mer sammanhängande front av den iranska regimen i regionen beror på den iranska regimens desperation att lösa oljetankfartygen efter att Boris Johnson blev Storbritanniens premiärminister.

Idag uppmanade Ebrahim Raisi, en av de ansvariga i massakern 1988 och en medlem i

 ”Döds kommittén” och den nuvarande chefen för det iranska rättsväsendet, islamiska agenter i utlandet att döda medlemmar i Folket Mojahedin, av vilka många är utomlands och beskrev dem som amerikanska soldater utan uniform.

 Ambassader för den iranska regimen är exekutorerna av denna order som utfärdats för att mörda oppositionsmedlemmar utomlands.

Europeiska länder har tidigare återlämnat iranska regimens terrorister till Iran efter terror

 av oppositionsmedlemmar. Har fortfarande Europa för avsikt att samarbeta med den iranska regimen och regimens ”motståndsfront”?

Utfärdandet av Raisis order skulle resultera i en kraftig ökning av utländska terror av medlemmar i den iranska oppositionen.

Afsaneh Oskouei/ 31juli 2019

Afsaneh Oskouei, Iransk konstnär

ٍ