Mänskliga Rättigheter, Nyheter

547 ”omoraliska restauranger” stängs i Iran

Iranska regimens moralpolis stänger 547 restauranger i huvudstaden Teheran för ”okonventionell reklam i cyberrymden”, till att ha ”spelat olaglig musik”. Det rapporterar iranska regimens statliga medier på lördagen.

Tillslagen mot de utpekade omoraliska inrättningarna i Teheran har pågått under de senaste tio dagarna, rapporterar revolutionsgardets nyhetsbyrå, Fars.

”Ägarna till restauranger och kaféer där islamiska principer inte observerades konfronterades och under denna operation 547 restauranger stängdes och 11 ’brottslingar’ arresterades”, sade Hossein Rahimi, polischef i huvudstaden Teheran i ett uttalande publicerat på polisens webbplats.

Mohammad Mehdi Hajmohammadi, chefen för Teherans vägledningsdomstol (Ershad) som ansvarar för ”kulturella brott och social och moralisk korruption”, uppmanade stadens invånare på lördagen att rapportera dylika överträdelser till ett särskilt avdelat telefonnummer.