Mänskliga Rättigheter

Sju bahaier döms till sammanlagt 21 års fängelse

Revolutionsdomstolen i den södra staden, Bushehr, dömde sju bahaier till sammanlagt 21 års fängelse. De sju anklagades för att ha spridit propaganda mot prästerskapets styre genom att utöva sin religion.

Medier identifierar bahaierna som Minoo Riazati, Ehteram Sheikhi, Asadollah Jaberi, Pooneh Nasheri, Emad Jaberi, Farideh Jaberi och Farrokhlagha Faramarzi. Domen kom måndagen den sjätte maj efter en kort summarisk rättegång.

De sju bahaierna arresterades den 13 feburari när regimens repressiva säkerhetsstyrkor genomförde räder mot deras bostäder.

Iranska regimen har systematiskt förföljt och arresterat medlemmar av Irans religiösa minoritetsgrupp bahaier eftersom prästerskapet inte erkänner deras religion. De diskrimineras på arbetsmarknaden, stoppas från rätten till vidareutbildning samt förvägras en anständig begravning av sina döda.

Förföljelsen av bahaier i Iran har inte förändrats sedan Hassan Rohani tog över presidentposten.