Nyheter

Iranska regimen hotar med att lämna FN:s ickespridningsavtal

Iranska regimen hotar med att lämna FN:s ickespridningsavtal (NPT). Hotet är det senaste utspelet från regimen i Teheran efter att USA beslutade att terroriststämpla revolutionsgardet och inte förlänga undantagstillstånd för köp av iransk olja när nuvarande tillstånd går ut i majmånad.

“Den islamiska republikens valmöjligheter är många, och landets myndigheter överväger dem. Att lämna NPT är en av dem”, rapporterar TT på söndagen genom att citera regimens utrikesminister Javad Zarifs kommentarer till den statliga tv-kanalen IRIB.

Befälhavaren för revolutionsgardets flotta hotade i förra veckan att regimen kan komma att stänga det strategiskt viktiga Hormuzsundet om den inte får sälja olja.

Amerikanska tjänstemän reagerade starkt mot regimens hot att stänga Hormuzsundet.

“Alla försök från Iran att stänga det strategiskt viktiga Hormuzsundet som ett svar till USA:s beslut att inte förlänga undantagstillstånd för köp av iransk olja är oberättigad och oacceptabel”, sade en högt uppsatt amerikansk tjänsteman anonymt till journalister i Washington i förra veckan.