Nyheter

Iranska regimen inleder tvådagars militärövning

Iranska regimens flygvapen börjar en tvådagars militärövning på torsdagen, rapporterar regimens engelskspråkiga nyhetskanal, Press TV.

Drönare med missiler och bombflyg deltar i denna åttonde upplaga av den årliga militärövningen, “Defenders of Velayat Skies (försvarare av högsta ledarens himlar)”, enligt regimens Press TV.

Militärövningen började på torsdagen från Shahid Babaeis flygbas i den centrala provinsen Esfehan. Andra flygbaser över hela landet kommer också att bidra, säger en av regimens talespersoner för militärövningen,

Stridsflygplan av modellerna Sukhoi Su-24, F-4 and F-7 Phantoms, MiG-29, F-14 jets, tankningsplan av modellerna Beoing 707 och 7047, samt C-130 Hercules transportflygplan medverkar också i denna tvådagars militärövning, rapporterar regimens medier.

Den årliga militärövningen genomförs i syfte att testa regimens beredskap och förmåga att försvar Irans luftrum.

Regimens militärtjänstemän och revolutionsgardet hävdar att landets försvarsindustri har gjort stora framsteg under det senaste året trots amerikanska sanktioner. De påstår vidare att regimen är idag självförsörjande när det gäller att tillverka vapen och militärutrustning.

Under samma tid har folkliga protester växt över hela landet. Arbetare, lärare och flera andra olika delar av iranska samhället protesterar dagligen mot obetalda löner, försämrade levnadsvillkor, omfattande statlig korruption, ökande arbetslöshet samt inhemskt förtryck.