Opinion

Varning för en ny massaker i Iran

Det internationella samfundet är idag fullt medveten om iranska regimens terrorhandlingar tack vare internet och bättre kommunikation.

Den iranska regimen kunde i många år hålla sitt järngrepp om makten med hjälp av den västerländska eftergiftspolitiken. Denna skamliga politik lät regimen fortsätta sin inhemska repression samt sina terroristattacker på oliktänkande och mot oppositionen, dvs den iranska motståndsrörelsen, utomlands.

Den iranska regimen har blivit välkänd för sina terroristattacker och har alltid utfört dessa terrorhandlingar genom sina ambassader och terroristceller utomlands.

Regimens kritiska ekonomiska och sociala förhållanden och dagliga massprotester har banat vägen mot regimens störtning under det senaste året.

Regimens strategi i ”att exportera revolutionen (läs fundamentalismen!)”,”erövra Jerusalem genom Karbala”, ”Heligt försvar”, samt inblandning i Mellanöstern och afrikanska länder har stärkt prästerskapets position i Iran.

Listan på iranska regimens terrorattacker under de senaste 39 åren är lång och kan läsas på Wikipedia.

Tystnaden om regimens terrorplan i Europa

Svenska massmedia har varit tysta om regimens senaste försök att genomföra en terroristattack mot oppositionella i Paris den 30 juni 2018. En av regimens terroristdiplomater i Europa som arbetade för underrättelse- och säkerhetstjänsten i Teheran planerade den misslyckade attacken. Men hans arrestering i Tyskland har tystats ner av media i Europa på grund av ”eftergiftspolitiken” eller ”nationell säkerhet”.

Hur ska EU:s och Sveriges tystnad tolkas? Kan Sverige satsa fortfarande på en död häst? Kommer tystnaden att återuppliva den döda hästen? Är den döda hästen värd att ignorera mänskliga rättigheter för tusentals människor som skulle dödas i terrorattacken som skulle bli ett nytt blodbad? Terroristattacken var riktade mot politiker och personer som hade samlats i Paris från världens fem kontinenter för att stödja Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) som kämpar för ett fritt och demokratiskt Iran.

Varför har Sverige, som är även medlem i FN:s säkerhetsråd, ännu inte fördömt denna planerade terrorattack?

Visst är denna tystnad inte ett tecken på tillfredsställelse, men det är ett vilseledande tecken på prästerskapens terroristregimen i Iran. Frågan kan ställas på annat sätt, nämligen:

Kan Sveriges och EU:s tystnad äventyrar säkerheten i hela Sverige och Europa

Sveriges och EU:s säkerhet har redan varit i fara och det är väl inte något nytt. Vi vet att regimens terroristceller och ambassader var tidigare inblandade i olika operationer.

Den iranska regimen har utfört mer än 400 terrorhandlingar utomlands bland annat i Sverige. Men i bästa fall har terroristerna i samarbete med respektive regeringar skickats tillbaka hem till Iran.

Tystnaden mot denna terroristregim är en ren naivitet. Den här gången var planeringen mycket speciellt eftersom den var inte bara riktat mot en oppositionsgrupp (NCRI) mot prästerskapet utan även mot det demokratiska samhället i Frankrike och i EU. Attacken var mot parlamentariker och framstående politiker från Europa, USA, Mellanöstern och andra delar av världen som deltog i konferensen. Detta var en attack mot demokratin på europeisk mark. Denna naivitet äventyrar inte bara de iranier som aktivt kämpar mot iranska regimen i Sverige utan äventyrar också hela Sveriges säkerhet. Således borde Sveriges medborgares säkerhet vara en viktig fråga i årets val.

I Iran är situationen mycket mer allvarligare

De massiva regimkritiska demonstrationerna som har pågått i flera månader av missnöjda människor växer för varje dag. Khameneis ”erkännande” och ”bråket” med Rohani om ”ekonomiskt vanstyre” samt rättsväsendets försök att bestraffa korruption och ekonomisk brottlighet med dödsstraff löser inte prästerskapets problem. Detta i synnerhet när folket i Iran bestämt sig för att bli av med den fascistiska regim som styr Iran med repression och terrorism.

Folket i Iran luras inte längre av dessa knep eftersom de är medvetna om att Khamenei är huvudtjuven.

”Irans högsta religiösa ledare Ali Khamenei kontrollerar ett affärsimperium värt omkring 95 miljarder dollar, en summa som överstiger värdet av den oljerika nationens nuvarande årliga oljeexporter”, rapporterade Reuters för några år sedan.

Den iranska regimen har spenderat iranska folkets välstånd och kapital på terroristgrupper, som Revolutionsgardet (IRGC), Hizbollah, Hashd al- Shaabi, Al-Shabab, Al- Ashtar, i Syrien, Lebanon, Irak, Yemen och Afrika.

Med de omfattande amerikanska sanktionerna mot Iran har de stora utländska företagen lämnat landet och det finns inget kapital kvar för det iranska folket utan bara ruiner.

Iranska regimen undertecknade ett avtal tidigare denna månad där den lämnade över den största delen av Irans 50 procentiga ägardel i Kaspiska havet. Iran får enligt avtalet bara behålla knappt 11 procent av sin tidigare ägarandel. Inga informationer lämnades till folket genom regimens statliga medier.

Massarresteringar varnar till en ny massaker i Iran

Många demonstranter arresterades i samband med de regimkritiska demonstrationerna över hela landet. Några av dem dödades under tortyr i fängelse. Regimen kallade dessa för ”självmord”. Några andra dödades och lämnades på gatorna.

Irans högsta religiösa ledare Ali Khamenei sade i ett tal nyligen ”att bland de missnöjda demonstranter finns de som tillhör oppositionen Folket mojahedin (PMOI) och de vill störta regimen”.

Med hans tal kan alla som är missnöjda med regimen räknas som PMOI-sympatisörer och de är enligt regimen ”Mohareb”, ”Guds fiende” och ska straffas med döden.

De europeiska ländernas, däribland Sveriges, tystnad ger regimen fria händer att slakta regimkritiker i en ny massaker, likt den som ägde rum under sommaren 1988 då 30.000 politiska fångar avrättades.

Den här gången är dock skillnaden stor. Detta för att kommunikationen idag är mycket bättre än vad det var då. Världen fick inte veta vad som pågick i regimens fängelser under sommaren 1988.

En ny massaker likt 1988 års massaker hotar människor som kräver sina grundläggande mänskliga fri- och rättigheter. Tusentals demonstranter har skjutits till döds, skadats och arresterats hittills. Folket i Iran har för avsikt att störta prästerskapets styre. Upproret som började förra året är liksom en vulkan. Den varken blir tyst eller reversibel.

Afsaneh Oskouei
28/8-2018