Opinion

FFFI om böneutrop i Sverige

Böneutrop från moskéer har återigen väckt intensiv debatt sedan en moské i Växjö har ansökt om att få utföra böneutrop en gång i veckan. Men sällan diskuteras anledningen till eller behovet av böneutrop, skriver FFFI:s viceordförande, Mojtaba Ghotbi, på DN Åsikt och Aftonbladet.

Olika former av religiös extremism är en starkt bidragande orsak till det försämrade klimatet för demokrati och kulturutövare världen runt.

Att bekämpa den islamiska fundamentalismen i varje form har varit en av huvuduppgifterna för Förenade föreningar för ett fritt Iran sedan grundandet, trots att många av organisationens medlemmar är muslimer.

Förklaringarna till IS uppkomst och framväxt är flera. En viktig delförklaring till fenomenet är dock våra politikers velighet mot islamistisk terrorism.

Läs hela debattinläggen på Aftonbladet Debatt och på DN Åsikt.