10 avrättade kollektivt i en ny våg av avrättningar i Iran

Iranska regimen har startat en ny våg avrättningar i ett desperate försök att stoppa fortsatta regimkritiska protester i landet.

Regimens så kallade rättsväsende verkställde en massavrättning på onsdagsmorgonen genom att hänga 10 fångar i Gohardasht-fängelset. Ytterligare tre fångar som ingick i gruppen flyttades tillbaka till deras celler efter att ha blivit utsatta för skenavrättning. De var enligt uppgifter identifierade som Saeed Ranjbar, Mohammad Omrani och Mohammad Saleh Dolatabadi.

En av de avrättade var enligt uppgifter en afghansk medborgare medan två andra av offren var identifierade som Farnam Farinam och Morteza Shafaghi.

Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) uppmanade i ett uttalande på onsdagen både FN och internationella människorättsorganisationer att vidta omedelbara och konkreta åtgärder för att stoppa avrättningar i Iran.

”Handel med denna brutala regim måste villkoras med förbättringar av situationen för mänskliga rättigheter i landet. Regimens ledare måste också ställas inför rätta för brott mot mänskligheten”, skriver NCRI i sitt uttalande.