Folkliga protester

Säkerhetsstyrkor attackerar familjer utanför Evin-fängelset

Familjer och anhöriga till de frihetsberövade från senaste tidens protester i Iran samlades utanför det ökända Evin-fängelset under tisdagen, enligt uppgifter från huvudstaden Teheran.

Tisdagens protest var den senaste i raden av liknande protester utanför Evin-fängelset under de senaste dagarna. Deltagarna protesterade mot de godtyckliga arresteringarna och krävde frigivning av sina anhöriga samt alla politiska fångar och frihetsberövade studenter.

Men regimens repressiva kravallpolis gick till attack mot demonstranterna och försökte upplösa protestaktionen med tårgas. ”Vi är inte rädda, ni kan även arrestera oss och ta oss till Evin-fängelset, det är ni som borde vara rädda”, skanderade deltagarna till regimens repressiva kravallpolis i samband med attacken.

Antalet frihetsberövade sedan protesterna började den 28 december 2017 överstiger 3700, erkände Mahmoud Sadeghi, ledamot för Teheran i regimens parlament på tisdagen, vilket motsäger officiella tillkännagivanden från regimtjänstemän.

Det förekom också rapporter om sporadiska protester mot regimen i flera iranska städer trots massiva ”säkerhetsnärvaro” från regimens revolutionsgarde och andra repressiva säkerhetsorgan.