Folkliga protester, Nyheter

Onsdag: Protesterna i Iran fortsätter för sjätte dagen i rad

Regimfientliga protester i olika iranska städer fortsätter för sin sjätte dag trots massiva närvaro av säkerhetsstyrkor och iranska regimen motdemonstration.

Enligt nya uppgifter från Iran har tre revolutionsgardister dödats i sammandrabbningar mellan demonstranter och säkerhetsstyrkor i staden Oiranshahr i västprovinsen Azarbaijan.

Der Kommer också uppgifter om sammandrabbningar mellan demonstranter och säkerhetsstyrkor  Khoramabad i Lorrestan. Säkerhetsstyrkor har skjutit bland protesterande folk och flera har skadats enligt ögonvittne. 

Liknande protester har också rapporterats från Khorramabad, Mahshahr, Izeh, Desful, Malayer och Sabzevar. 

Det rapporteras att tidigt på morgonen har kommunsbyggnaden i staden Lenjan i Isfahanprovinsen attackerats av beväpnade män. En talman för provinsen bekräftar uppgifterna om attacken men dementerar att uppgifter om skadade säkerhetsstyrkor.  

Det rapporteras också om sammandrabbningar mellan demonstranter och säkerhetsstyrkor i staden Karaj, två mil ordväst om huvudstaden Teheran. Demonstranter ropade, ”ner med mullornas regim”, och krävde regimskifte. 

Det finns en massiv närvaro av revolutionsgardister i huvudstaden Teheran och alla vägar in och ut från stan bevakas och visa vägar är stängda, enligt rapport.