Engagemang, Folkliga protester

Stöddemonstration utanför Irans ambassad i Lidingö

En stor grupp svensk-iranier och anhängare till Iranska folkets mojahedin (MEK/PMOI) och Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) höll en spontan manifestation utanför iranska regimens ambassad i Lidingö för att visa sitt stöd för de senaste dagarnas regimkritiska protester i Iran.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Demonstrationerna i Iran började i Mashhad i nordöstra Iran. Till en början handlade de folkliga protesterna om de ekonomiska problemen i landet, såsom arbetslöshet och inflation. Men väldigt snabbt riktade folket sin ilska mot prästerskapet i sin helhet och började kräva regimskifte i landet.

NCRI:s valda president, Maryam Rajavi, har tydligt uttalat sitt stöd för demonstranterna i Iran och uppmanat iranier i Iran och utomlands att stödja de regimkritiska protesterna och folkets krav på förändring.

NCRI:s sympatisörer och exiliranier har efter denna uppmaning visat sitt stöd för iranska folket och deras krav på förändring genom att bland annat hålla manifestationer såsom denna utanför iranska regimens ambassaden i Stockholm, säger Laleh, en av deltagarna vid manifestationen. Liknande manifestationer arrangerades i London, Berlin, Paris och Washington sedan protesterna började i Iran.