Mänskliga Rättigheter

Ung kvinnlig ingenjör begår självmord efter övergrepp i fängelset

En ung kvinnlig ingenjör från Kermanshah tog sitt eget liv efter att ha blivit utsatt för övergrepp i regimens fängelse, rapporterar kurdiska nyhetssidor i veckan.

Mahdis Mir Ghavami arresterades enligt uppgifter av iranska regimens underrättelsetjänst när hon kallades till förhör den 24 januari. Hon satt frihetsberövad i två dagar i deras förvar och begick självmord strax efter att hon släpptes från häktet, enligt de rapporter som läckte ut i onsdags.

Familjen kunde inte prata media om deras dotters öde och hennes självmord eftersom regimens underrättelseagenter hade hotat familjen till tystnad.

Detta är enligt lokala medier det andra fallet på kort tid. En annan ung kvinna, Hananeh Shalir Farhadi, begick också självmord efter att ha suttit frihetsberövad i fyra månader i underrättelsetjänstens förvar. Hon var också från Kermanshah, huvudstad för Kermanshah provinsen i Irans kurdiska region, och hade en filosofie kandidatexamen.