Avrättningar

Fyra unga män i Iran avrättade genom kollektiv offentlig hängning

Iranska regimen avrättade på onsdagen fyra unga män genom kollektiv offentlig hängning i Qeshm Island i Hormozgan provinsen.

Dessa offentliga avrättningar är det senaste i myndigheternas försök att skapa en atmosfär av rädsla i samhället medan folkliga protester mot regimens repressiva politik och ökade fattigdom växer för varje dag över hela landet.

Hassan Norouzi, en ledamot i regimens parlament, kom i veckan med ett chockerande erkännande till statliga nyhetsbyrån Mehr News och sade, ”5000 personer i åldrarna 20 till 30 år sitter idag frihetsberövade i dödscell. De flesta av dem är dömda för sitt första narkotikabrott”.

En annan parlamentsledamot, Youssefian, bekräftade den alarmerande ökningen av antalet avrättningar i Iran i kommentarer på onsdagen.

”Vi har avrättat så många, vi avrättar varje dag … i Rajaeeshahr-[fängelset] 30 [avrättningar], en annan plats 20, en annan plats 10, vad är resultatet?”, sade han frågande till statliga radiostationen Farhag.

”1990 när jag var åklagare i Mazandaran [provins i norra Iran], kom utbildningsdepartementet med en rapport som sade att när du avrättar en person så kommer 20 till 30 andra elever inte tillbaka till skolan … [jag minns] en kvinna säga i domstol att i Iran avrättar de hela familjen och inte bara individen”, sade han i ett chockerande erkännande om regimens brutalitet för att krossa regimkritiker och förebygga legitima protester.