Opinion

Vi får inte ignorerar Iran

I Iran, brott mot lagen straffas brutalt. 30 studenter dömdes i maj till 99 piskrapp vardera för att ha en att ha deltagit i en könsblandad fest, men dem hade tur i oturen. Det skriver Sir David Amess, konservativ ledamot från brittiska underhuset i en artikel i Forbes på onsdagen.

Under de senaste tre åren har iranska regim verkställt över 2400 avrättningar, den högsta siffran sedan revolutionen. Denna häpnadsväckande avrättningstakt gör att landet avrättar flesta individer per capita i världen. Och Irans nuvarande och påstådda ”reformistiska” president Hassan Rohani, beskrev dessa avrättningar i ett offentligt tal i 2014 som ”Guds bud” och ”lag från folkets parlament”.

Vi får inte ignorerar Iran.

Iranska regimens ideologi i kombination med dess fortsatta strävan efter kärnvapen [via provskjutningar av ballistiska robotar], dess oförminskad försök att skapa kaos och sponsring av terrorism i regionen tillsammans med dess inhemska kränkningar gör dessa till ett särskilt oroande fall inför handlingsbrist.

Släpp fram den iranska rösten för demokrati

Den nionde juli kommer iranier att hålla en viktig internationell sammankomst som syftar till att göra Irans röst för demokrati hörd. Hundratals internationella personligheter, däribland en partiöverskridande lista av framstående amerikanska politiker, en unik företeelse med tanke på det polariserade valkampanjen i USA, kommer att medverka i sammankomsten, som går under titeln ”Befria Iran”.

Det är upp till oss i västvärlden att kämpa för dem i världen som inte har en röst och för deras rättigheter. Ingenstans är detta viktigare och mer chans att lyckas än Iran, skriver Sir David Amess i en uppmaning till västvärlden att uppmärksamma iranierna största sammankomst för ett fritt och demokratiskt Iran.

Läs hela hans artikel på Forbes hemsida, här …