Opinion

Sanningen om Irans ambitioner

”Sedan förhandlingarna mellan Iran och världens sex stormakter avlutades förra sommarens, har iranska regimen genomfört minst fem provokativa tester av ballistiska robotar i strid mot FN:s säkerhetsråds resolutioner”, skriver Dr Ali Safavi från Iranska nationella motståndsrådets utskott för utrikesfrågor i en debattartikel för amerikanska nyhetssidan Roll Call på fredagen.

De tre senaste provskjutningarna genomfördes i början av mars, följd av skrytsamma kommentarer från regimens topptjänstemän däribland den högsta andlige ledaren Ali Khamenei som har den yttersta makten i alla frågor som rör Irans utrikes- och inrikespolitik, tillägger han.

Khamenei förkunnade i ett tal nyligen att ”de som säger att framtiden ligger i förhandlingar och inte i missiler, är antingen okunniga eller förrädare.”

”En sådan aggressiv kommentar understryker hotet från Iran … USA:s nästa president bör inse att det inte finns några moderater inom iranska regimen”, tillade Dr Safavi i sina debattartikel.

Läs Dr Safavis debattartikel här på Roll Calls hemsida.