Andra nyheter

Prästman: Kvinnors olämpliga klädsel torkar ut iranska floder

“Kvinnors oanständiga klädsel är orsaken till att floder i Iran torkar ut”, hävdar en av iranska regimens högt uppsatta prästmän i fredags och uppmanar regimens säkerhetsorgan att agera mot och konfrontera kvinnor för ”olämplig klädsel.”

Seyyed Youssef Tabatabi-Nejad, en prästman som representerar högsta andlige ledaren och leder regimens fredagsbön i staden Esfahan, sade i sin predikan i fredags att “mitt kontor har fått bilder av kvinnor intill den torra Zayandeh-rud floden som om de är i Europa.”

“Det är sådana handlingar som orsakar floden att torka ut ytterligare”, tillade han med hänvisning till frågan om kvinnor som bär olämplig klädsel.

Sådana absurda kommentarer från regimens högt uppsatta prästmän, om än tragiska, är egentligen en order till regimens säkerhetsstyrkor om att öka tillslagen mot vanliga medborgare med “olämplig klädsel” som förevändning. Målet är att förebygga och stoppa folkliga och regimkritiska protester samtidigt som missnöjet mot prästerskapets envälde ökar för varje dag.