Nyheter

Irans landslagsmålvakt avstängd för sina ljusa gula byxor

Irans landslagsmålvakt, Sosha Makani, har stängts av i sex månader för ”olämplig klädsel och omoraliskt beteende”, rapporterar BBC och andra internationella medier på torsdagen.

Avstängningen kommer efter att ett foto av honom klädd i gula byxor cirkulerat på sociala medier, vilket påminde många om den animerade karaktären, SpongeBob SquarePants, rapporterar medier.

Iranska fotbollsförbundets moralkommitté och iranska regimens moralpolis ansåg att hans gula byxor var olämpliga och stängde därför av honom för sex månader, enligt rapporterna.

Fotbollspelare2

Domen kan överklagas men kommer att bli ett problem för Makani med tanke på att detta inte är hans första ”överträdelse”, rapporterar BBC. Han har arresterats tidigare efter att bilder på honom tillsammans med en obesläktad kvinna dykt upp i januari.

Iran under prästerskapets envälde har strikta, men vagt definierade, lagar för klädsel och beteende vilket utnyttjas av den så kallade moralpolisen och basij-styrkorna för att trakassera och arrestera kvinnor och unga på allmänna platser.