Nyheter, Senaste nytt

Minst 20 kurder arresterade i Iran under nyårshelgen

Iranska regimens säkerhetsorgan har arresterat minst 20 iranska kurder under den persiska nyårshelgen och fört dem till fängelse och förhörscenter i städerna Sanandaj och Bukan i västra Iran, enligt rapporter från landet till FFFI.

Bland de arresterade i Sanandaj fanns syster och tre bröder till Farhad Vakili, en kurdisk politisk fånge som avrättades av regimen i 2010.

Minst 15 av de frihetsberövade i staden Bukan arresterades i samband med en nyårsfest för att fira det persiska nyåret, Nowruz.

En rapport från staden Ivan i Irans västra provins Ilam säger att agenter från regimens ökända underrättelseministerium har gripit en ung man, identifierad som Saeid Naderi, och tagit honom till en okänd plats.

Två andra kurdiska studenter, Mehran Amini och Arash Makri, greps av regimens säkerhetsorgan i förra månaden i städerna Sanandaj och Tabriz. Enligt rapporterna till FFFI finns det fortfarande inga uppgifter om deras öde eller var de befinner sig.

Det iranska nyåret, Nowruz, infaller varje år på vårdagjämningen som i år inföll på söndagen, den 20 mars.