Engagemang, Motståndsrörelsen, Pressmeddelande

Svensk-iranier kräver att Margot Wallström agerar och fördömer attacken mot Camp Liberty

s1Exiliranier, FFFI:s medlemmar och anhöriga till Camp Liberty invånare i Sverige samlades på fredagen på Mynttorget för att protestera mot gårdagens dödliga terrorattack mot iranska oppositionsmedlemmar, som FN:s flyktingkommissariat erkänner som asylsökande, bosatta i Camp Liberty nära Bagdads internationella flygplats i Irak.

Deltagarna fördömde den brutala attacken och uppmanade regeringen samt utrikesministern Margot Wallström att göra det samma och kräva en oberoende utredning av gårdagens raketattack mot försvarslösa flyktingar i Camp Liberty med krav på att de ansvariga ställs inför rätta.

ا1Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) överlämnade även ett brev med sina krav till UD och utrikesministern, vilket togs emot av Tobias Nilsson.

Deltagarna manade även den amerikanska regeringen och FN till att hedra sina upprepade löften till Liberty invånarna om att garantera deras säkerhet och välbefinnande.

Protestaktionen kommer efter den brutala och oprovocerade terrorattacken mot Camp Liberty, Irak, där lägret besköts med över 80 raketer. Minst 23 lägerinvånare har dödats under attacken och flera skadats, varv några livshotande, enligt uppgifterna.