Nukleärt, Nyheter

Iransamtal missar tidsfristen

Kärnteknikförhandlingarna mellan världens sex stormakter och iranska regimen kommer att fortsätta bortom tisdagens formella tidsfrist för ett avtal, säger en högt uppsatt amerikansk tjänsteman enligt BBC på söndagen.

Tillkännagivandet kommer sedan iranska regimens utrikesminister Javad Zarif gör sig redo att flyga tillbaka hem till Teheran från Wien där förhandlingarna pågår.

Observatörer säger till media att detta är förmodligen för att Zarif behöver söka vägledning över en av de svåraste frågorna i förhandlingarna, nämligen hur mycket tillgång Teheran ska ge till internationella inspektörer.

Men den amerikanska tjänstemannen som pratade med BBC på villkor av anonymitet insisterade att det inte är fråga om någon långvarig förlängning av samtalen, skrev Barbara Plett, BBC:s korrespondent vid amerikanska UD på Twitter.

Andra frågor som återstår att lösa omfattar detaljer kring FN:s översyn av iranska regimens aktiviteter och tajming för sanktionslättnader.