Nukleärt, Nyheter

Khamenei: USA den främsta förloraren om atomsamtal misslyckas

Iranska regimens högsta andlige ledare Ali Khamenei sade på torsdagen att han inte skulle stå i vägen för fortsatta förhandlingar med världsmakterna kring landets kärnteknikprogram och skulle acceptera ett ”rättvist” avtal men lovade att inte ge efter för USA:s mobbning.

”Av samma skäl som jag inte var emot förhandlingarna, är jag inte heller emot förlängningen”, sade Khamenei i ett tal publicerad på hans hemsida.

Prästerskapets högsta andlige ledare betonade också att USA, och inte Iran, skulle vara den främsta förloraren om kärntekniksamtalen misslyckas.

Iranska regimen och världens sex stormakter misslyckades under veckan att nå en permanent överenskommelse kring prästerskapets misstänkta kärnteknikprogram för andra gången i år.

Parterna kunde dock komma överens i sista minuten att ännu en gång förlänga tidsfristen för samtalen som syftar till att bryta 12 år av dödläge med Teheranregimen över dess kärnvapenambitioner och säkra ett slutgiltigt avtal om dess misstänkta kärnteknikprogram.