Nukleärt, Nyheter

Nytt dödläge i förhandlingarna med Iran, John Kerry: stora skillnader kvarstår

Diplomater i Wien som förhandlar med iranska regimen för att begränsa prästerskapets kärnteknikprogram i utbyte mot sanktionslättnader återupptog samtalen under lördagen men tipsade media om att parterna hade kört fast endast två dagar innan tidsfristen för en slutgiltig överenskommelse, rapporterar Washington Post från österrikiska huvudstaden.

USA:s utrikesminister John Kerry beskrev samtalen med iranska regimen som ”svåra” och präglade av ”stora skillnader” [mellan parterna], i korta kommentarer innan han gick in på lördagens möte bakom stängda dörrar. Hans tyska motsvarighet Frank-Walter Steinmeier beskrev den återstående tiden innan måndagens tidsfrist som ”sanningens ögonblick”.

Innan reportrar eskorterades ut ur rummet, hördes Kerry småprata med Steinmeier om veckans förhandlingar och säga att ”vi har kört fast” och ”vi var redo att lämna”, rapporterar Washington Post på lördagen.