Irans utrikesminister lämnar inte atomsamtalen i Wien

zarif wienIranska regimens utrikesminister Javad Zarif kommer inte ämna de pågående kärnteknikförhandlingarna mellan Iran och världens sex stormakter i Wien på för diskussioner på hemmaplan , rapporterar Reuters från Österrikes huvudstad.

”Samtalen har inte nått ett stadium som skulle kräva att Zarif åker tillbaka till Teheran, för konsultation” sade en icke namngiven ledande medlem i iranska regimens förhandlingsdelegation i Wien till Reuters.

Men USA:s utrikesminister John Kerry och Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius kommer att återvända till Paris senare under dagen för samråd med allierade kring frågan om iranska regimens kärnteknikprogram, sade amerikanska och franska tjänstemän till Reuters på fredagen.

Utrikesministrarna håller sig borta från Wien med endast tre dagar kvar till tidsfristen för ett slutgiltigt avtal om iranska regimens kärnteknikprogram som ska försäkra omvärlden att prästerskapet i Iran inte kan tillverka kärnvapen.