Nyheter

Iranska regimen bygger missilfabrik i Syrien

Iranska regimens elitstyrka revolutionsgardet har etablerat flera fabriker i Syrien för tillverkning av missiler, sade brigadgeneralen Amir Ali Hajizadeh på onsdagen.

Hajizadeh avslöjade att iranska regimen en gång startade sitt missilprogram genom att köpa missiler från Libyen som då hade erfarenhet av samarbete med Syrien. Medan idag tillverkas även missilfabrikerna i Syrien av iranska specialister, rapporterade revolutionsgardets nyhetsbyrå Fars.

Hajizadeh sade vidare att ”motståndets fanbärare” (Hizbollah) har också lärt sig missiltillverkning från Iran och tillade att både Hizbollah och palestinska milismän förfogar över en hög kapacitet inom missilteknologi.

Iran är en nära allierad till den syriska diktatorn Assad och har alltid visat sitt finansiella och militära stöd för hans regim.
Västerländska medier rapporterar att Syrien har effektivt ökat sin produktion av missiler och raketer genom att kringgå internationella sanktioner.

The Jane’s Defence weekly, en veckotidning som gör djupgående underrättelseanalyser om globala militär- och kommersiell! försvarsaktiviteter, presenterade bevis som bekräftar att den syriska regimen har uppgraderat sin vapenkapacitet med hjälp av länder som Iran, Nordkorea och Vitryssland.