Mänskliga Rättigheter

Anhöriga till WP:s Irankorrespondent manar Iran att frige honom

Familjen till Washington Posts Irankorrespondent som sitter frihetsberövad i iranska regimens fängelse sedan juli månad utan någon förklaring eller anklagelse kritiserade hans fångenskap som en fars och manade prästerskapets myndigheter att frige honom, rapporterar New York Times på torsdagen.

Kritiken och uppmaningen kom i ett uttalande publicerat på nätet under torsdagen där mamman och brodern till Jason Rezaian, en 38 årig journalist från Kalifornien med dubbelt iranskt-amerikanskt medborgarskap, sade att det dtof klart att [iranska regimens] tjänstemän hade misslyckats med att finna honom skyldigt till några brott.

Annars skulle han ha åtalats vid det här laget, tillade mamman och brodern i uttalandet som kom i sammband med Jason Rezaians hundrade dag i regimens ökända fängelse, Teherans Evin-fängelse.

Han har varken tillåtits att ringa eller ta emot telefonsamtal från fängelset. Han kan inte heller anlita en advokat eftersom han formellt inte har anklagats för några brott, skriver Jasons anhöriga i det gemensamma uttalandet.