Nyheter

Iran skickar vapen till Libanon

En högt uppsatt iransk tjänsteman sade att Teheran kommer att leverera militär utrustning som ska till den libanesiska armén för att användas i kampen mot väpnade grupper.

Ali Shamkhani, sekreterare i Iranska regimens högsta nationella säkerhetsråd, sade till journalister i Beirut på tisdagen att detaljerna skulle tillkännages vid en kommande besök av Libanons försvarsminister i Teheran.

En diplomatisk källa berättade för nyhetsbyrån Reuters att den iranska försvarsministern snart skulle be sin libanesiska motsvarighet för en lista över vapen som behövs.

Den Libanesiske armén har ökat ansträngningarna för att förhindra sunnimuslimska fighters från Syrien in i gränsstäder libanesiska.
Iranska militären stöd skulle öka libanesiska säkerhetsstyrkor som redan backas upp av Saudiarabien och USA, som den nästan tre år gamla inbördeskriget i Syrien fortsätter att spilla över till Libanon.

Sunni muslimska soldater i Syrien och deras allierade i Libanon anklagar den libanesiska armén att arbeta med Hizbollah, den iranska finansierade Shia rörelse som har sänt soldater för att hjälpa Syriens president Bashar al-Assads styrkor.