Ekonomi, Nyheter

Ryssland och Iran söker ökat samarbete i regionala frågor

Iranska regimen och Ryssland kommer att vidta åtgärder i strävan att öka samarbetet mellan länderna i regionala frågor, det rapporterar prästerskapets engelskspråkiga dagstidning, Tehran Times, på sin nätupplaga på onsdagen.

Tehran Times citerar den ryska ambassadören i Teheran, Levan Dzhagaryan, som sade att ”Moskva ser positivt på ett samarbete med Iran i syfte att främja fred och stabilitet i regionen.”

Dzhagaryans kommentarer kom under ett möte i Teheran på tisdagen med Ali Akbar Velayati, direktör för Lämplighetsrådets Centrum för Strategisk Forskning (Strategic Research Center).

Den ryska ambassadören informerade även Velayati, som också är rådgivare till den högsta andlige ledaren i utrikesfrågor, om Moskvas syn på en rad regionala och internationella frågor, rapporterar Tehran Times.

Velayati för sin del sade att parterna bör anstränga sig i detta avseende och planering krävs för att utöka relationerna mellan de båda länderna.

”Ökat samarbete och ökad samverkan mellan Teheran och Moskva kring olika internationella och regionala frågor kommer att gynna alla människor i regionen”, sade Velayati enligt Tehran Times.