Nyheter

Irans MP: Slåss inte vi i Palestina och Gaza, måste vi slåss på Teherans gator

En parlamentsledamot i Iran säger: ”Om vi inte kämpar i Palestina, Gaza och Libanon skulle vi påtvingas att slåss i Teherans gator. Detta är en regel. Vi slåss i fiendens hem för att förhindra att vårt land ska skadas… ”

Nader Ghazipour hade tidigare sagt att varje explosion i Beirut och Bagdad gör regimens liv en månad längre.

Den iranska regimens högste ledare Ali Khamenei föraktade vapenvila i Gaza förra veckan. I ett tal i samband med Eid al-Fitr, festen som markerar slutet på fastemånaden Ramadan, sade han att Israel ”har kört fast och kommer att fortsätta var fastlåst i fortsättningen.

”Det är därför du ser att Amerika, Europa och alla globala brottslingar har gått hand i hand för att tvinga en påtvingad vapenvila på folket i Gaza. De gör detta för att rädda den sionistiska regimen”, sade han.

Den palestinska dödssiffran har nått över 1 800 döda sedan Israels attack på Gaza och över 10 000 skadade. De flesta har varit civila, däribland många kvinnor och barn.