Nyheter

Pentagon: Inga planer på att samordna militära åtgärder med Iran

Pentagon säger att den inte har några planer på att samordna eventuella militära insatser i Irak med Iran.

Det kan finnas diskussioner mellan amerikanska och iranska tjänstemän i Wien om säkerheten i regionen, men de kommer inte att innehålla någon militär samordning, sade Pentagons pressekreterare, amiral John Kirby, till journalister på måndagen.

USA:s utrikesminister John Kerry förklarar i en intervju med Yahoo News att [amerikanska] regeringen är öppen för att samarbeta med ärkefienden Iran för att stödja Bagdad i kampen mot Islamiska staten i Irak och Syrien (ISIS) och vägrade utesluta ett eventuellt militärt samarbete.

Det betyder inte att USA planerar att samarbeta med Iran om militär verksamhet i Irak, sade Kirby med hänsyn till .

Iranska regimens UD:s taleskvinna sade igår att “Iran motsätter sig starkt varje form av militärt ingripande i Irak”.