Nyheter

Ett stort antal befaras döda i en explosion i Iran

Ett stort antal människor befaras döda efter en svår explosion i Iran på tisdagskvällen, rapporterar DN på sin nätupplaga och hänvisar till en rapport från amerikanska nyhetsbyrån Associated Press (AP) som i sin tur citerar revolutionsgardets nyhetsbyrå Fars.

Enligt regimens nyhetsbyrå Fars har explosionen inträffat i en lagerlokal för trä och olja i staden Qazvin i norra delen av landet, cirka 13 mil väster om huvudstaden Teheran.

Iranska regimens myndigheter befarar många dödsoffer och regimens medier rapporterar om att uppemot 50 personer är skadade varav flera allvarligt. En av de skadade är enligt Fars rapporter en brandman.

Regimens guvernör i området, Saeed Mirhaba, sade dock i prästerskapets statstelevision på tisdagskvällen att det för närvarande inte finns några uppgifter om att någon ska ha omkommit under explosionen.

Regimens polisstyrkor ska enligt DN ha spärrat av ett stort område runt explosionsplatsen medan brandmän och räddningsarbetare försöker få elden under kontroll.