Nyheter

Bombattentat mot iranska regimens kulturcenter i Beirut

Minst sju personer har dödats och över 100 har skadats i en explosion nära ett av iranska regimens kulturcenter i Beiruts södra förorter. Det uppger säkerhetskällor, enligt BBC.

Säkerhetskällor säger att två självmordsbombare ska ha använt en bil och en motorcykel och sprängt sig själva i en attentat som orsakade stora skador på affärer och satte eld på byggnader och fordon.

Gruppen Abdullah Azzam-brigaderna tar på sig skulden för dådet under onsdagsmorgonen på Twitter och säger att liknande attacker kommer att fortsätta tills Hizbollahs styrkor, som gruppen refererar till som Irans parti, drar sig tillbaka från striderna i Syrien samt att gruppens medlemmar i libanesiska fängelser friges.

De södra delarna av huvudstaden är dominerade av iranska regimens främsta allierade Hizbollah och har drabbats av flera bombdåd under den senaste tiden.

Abdullah Azzam-brigaderna tog även på sig en attentat mot iranska regimens ambassad i Beirut i november förra året där prästerskapets kulturattaché, Sheikh Ibrahim Ansari, dog.

Abdullah Azzam-brigaderna har band till al-Qaida och grundades av saudiern Salih al-Qaraawi 2009. Den är en sunni-muslimsk militant terrorgrupp och finns i bland annat Egypten, Irak, Syrien, Jordanien, Gaza och Libanon.