Engagemang, Nyheter

FFFI:s ordförande höll en föreläsning om Iran på inbjudan av SSU Borås

borasEn grupp medlemmar från Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) leda av FFFI:s ordförande, Soheila Dashti, deltog under tisdagen i ett möte i Borås på inbjudan av SSU:s lokalavdelning, SSU Borås.

Soheila Dashti var mötets huvudtalare och föreläst om det nuvarande läget i Iran med ökade antal avrättningar, godtyckliga arresteringar och förföljelse av student- och människorättsaktivister, journalister och författare som vågar ifrågasätta prästerskapets regim och protestera mot det inhemska förtrycket.

Hon tog även upp massakern i Camp Ashraf i september förra året samt missilattackerna mot Camp Liberty, hemvist för medlemmar av Irans främsta oppositionsgrupp Folkets mojahedin bosatta i Irak. Dessa attacker utgör en del av iranska regimens försök att eliminera sin främsta oppositionsgrupp, Folkets mojahedin, genom att tillsammans med den nuvarande irakiska regeringen planera, koordinera och genomföra gemensamma attacker mot de försvarslösa medlemmarna av Folkets mojahedin bosatta i Camp Liberty och Ashraf Irak.

Soheila Dashti berättade också om iranska motståndsrörelsens arbete för att åstadkomma en demokratisk förändring i Iran samt om vad FFFI gör för att stödja den folkliga kampen mot prästerskapets envälde för ett fritt och demokratiskt Iran. Hon berättade dessutom om FFFI:s aktiviteter för att informera om iranska regimens grymma brott mot mänskliga rättigheter och avslöja dess stöd för internationell terrorism.

Deltagarna uppskattade hennes tal och föreläsningen beskrev som en av vårens mest spännande föreläsningar anordnade av SSU Borås.