Engagemang, Nyheter

70 dagars protest i Stockholm efter attack

Klipp: Mojtaba Fathi

FFFI, lördag den 9 november – I 70 dagar har anhängare och sympatisörer till iranska nationella motståndsrådet (NCRI) demonstrerat i Stockholm för de sju iranier som sitter gisslan efter attacken mot lägret Camp Ashraf utanför Bagdad den första september. Bilder

Den 1 september 2013 attackerade Irakisk militär flyktinglägret Ashraf utanför Bagdad. 52 medlemmar från den Iranska motståndsorganisationen Folkets Mojahedin dödades och sju togs som gisslan. Sex personer i gisslan är kvinnor.

Flyktingarna lär enligt uppgift varit bakbundna och en del av dem låg i sjuksängar.

Demonstranter kräver att Sverige ska bryta sin tystnad och stå upp för de internationella konventionerna för försvar av flyktingar och asylsökande och verka för att FN, och USA ska pressa den Irakiska regeringen att släppa gisslan och sätta till en oberoende utredning om attacken. Och vi vill att de ansvariga ställs inför rätta.