Nukleärt, Nyheter

Iranska regimen griper fyra för sabotage vid kärnanläggning

Iran har gripit fyra personer för att ha planerat ett sabotage vid en av landets kärnanläggningar, tillkännagav Ali Akbar Salehi, chefen för iranska regimens kärnteknikprogram på söndagen.

Personerna greps på bar gärning innan de fick möjlighet att utför sina planer, tillade Salehi.

De misstänkta identifierades och hölls under uppsikt en längre tid innan arresteringen för att få mer information om dem, förklarade han, utan att ge mer information om de arresterades specifika mål.

”Med tanke på de intensiva diplomatiska ansträngningarna kring kärnkraftsfrågan och lovande utsikter för framtiden, kommer vissa länder att inte sitta avvaktande då de inte är intresserade av att lösa iranska kärnteknikfrågan”, sade regimens förre detta utrikesminister som en indirekt hänvisning till Israel.

”De kommer att anstränga sig för att skapa hinder på vägen mot en lösning på Irans kärnteknikfråga genom sabotage”, sade Salehi.

Salehi fortsatte med att säga att iranska regimens säkerhetsstyrkor och underrättelsetjänsten ständigt bevakar landets kärntekniska anläggningar för att förebygga och förhindra sabotage.