Nukleärt, Nyheter

Barack Obama ringer Rohani

Obama har pratat med prästerskapets president Hassan Rohani per telefon i en första kommunikation mellan de två ländernas presidenter sedan president Carter i 1979, rapporterar Washington Times (WT) på fredagen.

Obama sade att han och Rohani talade om Irans kärnteknikprogram och sade att de båda skulle försöka arbeta mot en överenskommelse som skulle desarmera en potentiell kris över USA:s tro att Iran strävar efter att tillverka kärnvapen, skriver WT.

“Jag tror att det finns en grund för en resolution”, sade Obama även om han varnade för svårigheter.

USA:s president, Barack Obama, tillade att dessa utmaningar understryks av det faktum att detta var den första direkta kommunikationen mellan en amerikansk och en iransk president sedan 1979, då Shahen störtades och Islamiska republiken installerades, enligt WT.