Engagemang, Nyheter

Demonstration i Stockholm och Göteborg för sjätte dagen efter massaker i Camp Ashraf

Anhöriga till Camp Ashrafs invånare, sympatisörer till iranska nationella motståndsrådet (NCRI) och exiliranier i Göteborg och Stockholm demonstrerade i sjätte dagen efter massakern på försvarslösa civila i Camp Ashraf.

Under söndagen den första september attackerade irakiska väpnade styrkor, under premiärministern, Nouri al-Malikis befäl, försvarslösa medlemmar av iranska oppositionsgruppen Folkets mojahedin i Camp Ashraf på en direkt begäran från iranska regimen. 52 lägerinvånare dödades, dussintals skadades flera allvarligt och sju lägerinvånare saknas efter söndagens hänsynslösa attack där irakiska styrkor skött skarpt mot invånarna med avsikt att döda.

Nu kräver demonstranter att de sju som har tillfångatagits ska släppas fri.

Deltagarna krävde också att regering och USA ska vidta konkreta åtgärder för att inrätta en internationell utredningsgrupp i syfte att utreda massakern i Camp Ashraf och att lagföra de ansvariga i en internationell domstol.

Demonstration i Stockholm

http://galleri.fffi.se/#!album-372

Demonstration Göteborg

http://video.fffi.se/#!album-373