Motståndsrörelsen, Nyheter

Anhöriga till iranska oppositionsmedlemmar arresterade i Iran

Iranska regimen arresterade flera anhöriga till medlemmar av iranska oppositionsgruppen Folkets Mojahedin (PMOI), som är bosatta i Camp Ashraf och Liberty, på torsdagen i Iran, enligt ett pressmeddelande från iranska nationella motståndsrådet (NCRI).

De arresterade identifierades som:

  • Mohammad Moezzi: bror till politisk fången Ali Moezzi som hålls för närvarande frihetsberövad i Evin-fängelset enbart för att han har anhöriga i Camp Liberty.

  • Allahverdi Rouhe: far till två av invånarna i Camp Liberty. Han spenderade nästan två år i fängelse, från november 2010 till februari 2012, enbart på grund av att hans barn bodde i Camp Liberty.

  • Hamidi Maybadi: svärson till Allahverdi Rouhe. Han spenderade sex månader i Gohardasht-fängelset under 2010 enbart för att han har släktingar i Camp Ashraf.

  • Mostafa Ghoslani och Azam Moeini: föräldrar till en av PMOI-medlemmar i Camp Liberty. De tillbringade även en tid i fängelset i 2009 anklagade för att deras barn bor i Camp Liberty.

Några dagar tidigare och i samband med regimens presidentval under den gångna helgen arresterades flera sympatisörer av PMOI samt anhöriga till Ashraf- och Liberty-invånarna bland dem Fatemeh Ziaei Azad, Hassan Saremi och hans två barn som är 24 och 26 år gamla samt Mostafa Haddadi.

Hassan Saremi är bror till Ali Saremi, en PMOI-medlem, som avrättades av iranska regimens bödlar i januari 2011 vid 63 års ålder efter att ha tillbringat sammanlagt 24 år i fängelse både under Shahens och prästerskapets styre.

Den sjätte juni arresterades även Mohammadreza Khosravi Savadjani, bror till Gholamreza Khosravi Savadjani som är dömd till döden sedan tidigare anklagad för stöd till iranska oppositionsgruppen, Folkets mojahedin.

Det finns ingen information om vad som har hänt de arresterade och vart de befinner sig.