Nyheter

Demonstranter fördömde terrorattacken mot exiliranier i Irak

Ett stort antal anhöriga till invånarna i Camp Liberty och Camp Ashraf i Sverige och svensk-iranier i Stockholm fördömde terrorattacken mot värnlösa medlemmarna av iranska oppositionen, Folkets mojahedin i Camp Liberty på söndag.

Deltagarna protesterade utanför iranska regimens ambassad i Stockholm och ropade slagord mot prästerskapet och kritiserade Martin Kobler, FN:s generalsekreterares särskilda representant för Irak, för hans tillkortakommanden när det gäller att säkerställa Liberty-invånarnas säkerhet och skydd.

Camp Liberty, hemvist för iranska oppositionsmedlemmar Folkets mojahedin i Irak, utsattes för en tredje missilattack på lördagen kl. 13:00 lokaltid, läs mer här ...

Vi kräver att skyndsamma och aktiva åtgärder från internationella samfundet för att säkra Liberty-invånarnas krav på omedelbar kollektiv säkerhet. Regeringen, utrikesdepartementet och utrikesministern Carl Bildt har ett stort ansvar att ta upp denna humanitära kris, som irakiska regeringen skapat på begäran av iranska regimen, i både FN och EU för att alla Liberty-invånare ska flyttas gemensamt till ett tredje land, sade Akbar Parizani en av demonstrationens organisatörer.