Motståndsrörelsen, Nyheter

Tredje missilattack mot Camp Liberty

Camp Liberty, hemvist för iranska oppositionsmedlemmar Folkets mojahedin i Irak, utsattes för en tredje missilattack på lördagen kl. 13:00 lokaltid. Hittills har två lägerinvånare dött och uppemot 40 är skadade där flera allvarligt.

FN:s taleskvinna Eliana Nabaa säger till Agence France-Presse (AFP) att ”jag kan bekräfta att det var en dödlig attack. Vi har inte siffrorna än men ja, människor har dödats och skadats.”

Lördagens attack var den tredje attacken mot Camp Liberty sedan den nionde februari i år då lägret besköts med flera missiler och åtta lägerinvånare dödades.

Anhöriga till invånarna i Camp Liberty och Camp Ashraf i Sverige och svensk-iranier har nu samlats utanför iranska regimens ambassad i Stockholm för att protestera mot den andra terroristattacken mot de värnlösa medlemmarna av iranska oppositionen, Folkets mojahedin i Camp Liberty. Dagens attack mot iranska oppositionen i Camp Liberty kommer samtidigt som iranska regimen ”räknar” rösterna från gårdagens så kallade presidentval.

Två amatörvideo från dagens attack mot Camp Liberty som sändes av iranska oppositionens tv-kanal och som publicerats på youtube:

http://youtu.be/u231cfKJBSo
http://youtu.be/YNKlfxUnVNU