Nyheter

Kvinnorättaktivist mördad i Houston

En kvinna med iransk bakgrund som Houston polisen beskriver som en kvinnorättaktivist hittades skjuten till döds vid ratten i sin bil efter att den kraschat in i en radhusgarage i Houston, rapporterar CBSnews.

Polisen granskar övervakningsvideo från området onsdag.

Bilen fortfarande var igång när polisen hittade kroppen av Gelareh Bagherzadeh, 30, bakom ratten ca 00:30 i måndags i en flott radhus ca en mil väster om Interstate 610, sade polisen.

”När polisen kom till plats var bilens däck snurrade fortfarande. Han var tvungen att komma in och stänga av motorn”, sade han KPRC-tv i Houston.

Bagherzadeh tydligen pratade i telefon med en ex-pojkvän när hon blev skjuten.

Bolton sade att polisen har förhört ex-pojkvänen men han är inte en person av intresse i målet.

Bagherzadeh var en iransk invandrare som var en högljudd motståndare för politisk förändring i hennes hemland. Hon var en genetisk molekylär teknologi student vid MD Anderson Cancer Center i Houston. Hon var också aktiv i främjandet av iranska kvinnors rättigheter, sade polisens talesman Victor Senties.

”Det verkar hon var en av dem som skulle vara ute och protestera, och hon var mycket välkänd i den iranska kvinnorättighets samhället för att hon var ständigt ute och protesterde,” berättade Senties.

Senties sa att det var oklart om hennes död var relaterad till hennes bakgrund eller aktiviteter. Bolton sade utredarna misstänker att offret följdes hem eller att någon väntade på henne.

Bagherzadeh handväska och mobiltelefon fanns inuti fordonet.

”Hon har inga fiender”, Bolton sagt. ”Hon var en mycket omtänksam och kärleksfull person.”