Nyheter

Brittiska regeringens webbplats blockerat av Iran

Storbritannien sade på torsdagen att iranska myndigheterna hade blockerat deras webbplats som riktar sig till Iran vilket skapar ytterligare spänningar mellan de två länderna som är i konflikt med varandra över Irans kärnprogram.

Iranska myndigheterna har blockerta tillgång till en UD- hemsida, ”England i Iran” ukiniran.fco.gov.uk som förmedlar information om den brittiska regeringens politik, inklusive kritik av Irans kränkningar av mänskliga rättigheter sade Storbritanniens utrikesdepartement.

Ingen kommentar var omedelbart tillgängliga från Iran.

”Denna åtgärd är kontraproduktivt och oanständig. Det kommer att bekräfta för det iranska folket att deras regering är fast besluten att blockera deras tillgång till information, och för att dölja det internationella samfundets legitima oro över Irans politik och beteende” för dem, sade utrikesminister William Hague i ett uttalande.

”Det kommer också att göra det svårare för iranska medborgare att få information om att besöka Storbritannien. Det är ytterligare ett bevis för omvärlden om den iranska regeringens dystra rekord mot yttrandefrihet och mänskliga rättigheter i allmänhet”, sade han .

Storbritannien har stängt sin ambassad i Teheran förra månaden efter att det plundrades av regeringsstödda demonstranter.