Nyheter

FN fördömde Iran för 58:ånde gången

FN: s generalförsamling fördömde iranska regimen på måndagen , den 19 dec för 58:ånde gånger , för brott mot mänskliga rättigheter i Iran med ett rekordstort antal röster i stöd.

Resolutionen antogs med 89 för 30 mot och 64 nedlagda röster. 

Omröstningen kom efter att Iran försökte  med en ”no-action motion” som syftar till att blockera beslut genom att begära ajournering av debatten. Förslaget misslyckades med rösterna 100 mot, 35 för och 42 nedlagda röster.

I resolutionen fördömdes ”spöstraff och amputationer” som genomförs i Iran och beklagade en ”dramatisk ökning” av användningen av dödsstraffet, särskilt mot minderåriga. Många människorättsorganisationer säger att händelserna har försämrats i Iran under det senaste året.

Förenade föreningar för ett Fritt Iran välkomnar FN;s resolution och utmanar världssamfoundet att ställa iranska ledare inför internationella domstol för deras pågående brot mot mänskligheten.