Nyheter

Sju personer döda i en explosion vid ett stålverk i Iran

En explosion vid ett stålverk i centrala staden Yazd orsakad av övergiven ammunition har dödat minst sju arbetare däribland utländska medborgare, skriver Associated Press (AP) från Teheran och hänvisar till en rapport från prästerskapets officiella nyhetsbyrå, IRNA.

IRNA tillägger att 12 andra arbetare vid stålverket har sårats vid explosionen som skedde sent på söndagen. Det finns för närvarande inga uppgifter om nationaliteten på de utlänningar som har omkommit, rapporterar AP på måndagen. Media citerar en lokal parlamentariker, Ali Akbar Oliaw, som skyller explosionen på ammunition som kom till fabriken tillsammans med metallskrot.

Prästerskapets medier har tidigare rapporterat om explosioner som man påstår ha orsakats av bomber för att sedan i efterföljande rapporter skylla samma explosion på ammunition som har kommit på villovägar.

Sjutton människor dödades förra månaden i en massiv explosion på en ammunitionsdepå nära Teheran i vad iranska myndigheter beskrev som en olycka, rapporterar AP vidare på måndagen.