Motståndsrörelsen, Nyheter

Känd terrorist från Quds-styrkan nu officiellt i Vita Huset

När USA:s president Barack Obama officiellt tog emot Iraks premiärminister, Nouri al-Maliki, i Ovala rummet på Vita Huset på måndagen, fanns Hadi al-Ameri, en hög uppsatt person inom Quds-styrkans Badr-enhet med i Makilis stab.

I samband med sitt besök i USA och mötet med president Obama, hade Nouri al-Maliki med sig ett antal terrorister och hantlangare som tjänar den religiösa diktaturen i Iran i sin stab.

Hadi al-Ameri, som för närvarande är al-Malikis transportminister är en högt uppsatt ansvarig för Quds-styrkans Badr-enhet och en trogen allierad till prästerskapets högsta andlige ledare Ali Khamenei.

Hadi Farhan Abdollah al-Ameri (Abou Hassan al-Ameri) har under flera decennier varit delaktig i hundratals terroristaktioner, avslöjar Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) på sin hemsida.

Hans fru och barn lever för närvarande i Iran där han äger en bostad i Mofateh bostadsområdet i Teheran. Detta är ett bostadsområde som är tillägnad Quds-styrkans befälhavare.

Han spelade en central roll i planering och genomförande av minst 150 terroristattacker riktade mot Folkets mojahedin mellan åren 1992-2003 där ett stort antal dödes och fleras sårades, skriver NCRI på sin hemsida.

Efter Saddamregimens fall, fortsatte Hadi al-Ameri att arbeta under ledning av Quds-styrkan. Han reser ständigt till Iran för att rapportera om sitt arbete, få nya instruktioner och ta emot färska order.

NCRI skriver vidare att Hadi al-Ameri håller löpande kontakt med Qassem Suleimani, befälhavare för Quds-styrkan och spelar en viktig roll i att upprätta revolutionsgardets och Quds-styrkans kontroll över Iraks säkerhets- och militär apparat samt landets administrativa organisation.

Hadi al-Ameri grundade organet Central Apparatus inom irakiska inrikesministeriet under åren 2005 och 2006 som hade till uppgift att fysisk likvidera de som var emot iranska regimens dominans i Irak.

Han organiserade ett terrornätverk i 2006 genom att föra samman erfarna befälhavare från Badr-enheten. Nätverket attackerade amerikanska trupper i Irak på order av Quds-styrkan genom att använda IED (Improviserade sprängmedel), prickskyttegevär och olika missiler.

Bilderna (1a och 1b) visar hur al-Ameri kysser Khameneis han i samband med konferensen ”Islamisk Uppvaknande” i Teheran, den 13 september i år. Bilderna (2a och 2b) nedan visar honom i Vita Huset nu på måndag när Obama tar emot Maliki inför en grupp journalister och pressuppbåd innan ett privat möte.

Bild 1a: al-Ameri träffar Khamenei vid konferensen ”Islamisk Uppvaknande” i Teheran, den 13 september
Bild 1b: al-Ameri kysser Khameneis han i samband med konferensen ”Islamisk Uppvaknande” i Teheran, den 13 september
Bild 2a: al-Ameri i Vita Huset, måndagen den 12 december
Bild 2b: al-Ameri i Vita Huset, måndagen den 12 december