Nyheter

Son till iransk ledare död i en “misstänk död” i Dubai

Son till en framstående konservativ ledare i Iran som kandiderade mot Mahmoud Ahmadinejad i presidentvalet 2009 har dött i ett hotell i Dubai, rapporterar en iransk hemsida på söndagen.

Polistjänsteman sade att kroppen, med skärsår i vänster handled, hittades sent på fredagsnatten av hotellets personal i ett rum på den 18:e våningen.

Det fanns inga bevis för en attack och döden klassas som ett självmord, sade tjänstemannen som uttalade sig på villkor av anonymitet rapporterar Washingtons Times på söndag.

Polisen i Dubai har inte lämnat några ytterligare detaljer om mannens identitet, men den iranska webbplatsen Tabnak som står nära den konservativa politiska ledaren, Mohsen Rezaei, sade att hans son Ahmad Rezaei hade dött en ”misstänksam död” på Dubais Gloria Hotel, utan att ge ytterligare detaljer.

Ahmad Rezaei bodde i USA innan han återvände till Iran 2005 och var öppet kritisk mot Teherans härskare. Detta gjorde att hans far, en konservativ politiker med nära band till det hårdföra prästerliga etablissemanget, hamnade i en svår politisk ställning.

Mohsen Rezaei är sekreterare i Irans mäktiga lämplighetsprövnings råd, ett rådgivande organ till Irans högsta andlige ledare, Ali Khamenei.

Ahmad Rezaee hoppade av 1999 i USA där han berättade att attacken mot Israels ambassad i Buenos Aires 1998 planerades i Teheran.