Nyheter

Bahrain kopplar terrorcell till Irans revolutionsgard

En ”terrorcell” som avslöjades igår har haft kontakt med Teherans mäktiga revolutionsgard hävdade myndigheter i Bahrain på söndag.

Terrorgruppen planerade attacker mot viktiga diplomatiska platser, inklusive saudiska ambassaden, landets inrikesdepartement och en gångbro som förbinder Bahrain och Saudiarabien, enligt Bahrains nyhetsbyrå.

Enligt en talesman för Bahrains domstolar har de fem män som gripits misstänkta för att ingå i en terrorgrupp ”kopplingar till säkerhetstjänsten i ett annat land”.  Talesmannen säger vidare att de fem har befunnit sig  ”i Iran för att få militär träning”, rapporterar den statliga bahrainska nyhetsbyrån, BNA.

Bahrains sunnitiska ledare har anklagat Iran för att uppmuntra shiitisk-ledda protester som bröt ut i februari.

Rapporten från Bahrains nyhetsbyrå gav dock ingen ytterligare information om de misstänkta eller andra detaljer för att backa upp anklagelserna.

Den allmänna åklagaren hävdade också att den påstådda terrorgruppen hade kopplingar till regeringens opposition i exil, däribland Ali Mushaima, vars far Hassan har dömts till livstids fängelse för anknytning till protester och våld.

Myndigheter sade på lördagen att fyra av de misstänkta hade gripits i närliggande Qatar. Den femte greps i Bahrain och hålls i förvar i 60 dagar medan utredningen fortsätter.