Nyheter

Europeisk–amerikansk konferens i Paris kräver omedelbara FN-insatser för att skydda Ashraf,

FFFI, Paris – Under en internationell konferens i Paris på lördag den femte november på initiativ av kommittén CFID (Franska kommittén för demokrati och mänskliga rättigheter i Iran), uppmanade europeiska och amerikanska politiker och personligheter EU, USA och FN att ta omedelbara åtgärder för att stoppa irakiska regeringens olagliga och repressiva tidsfrist för stängning av Camp Ashraf i slutet av 2011.

Kravet kommer efter att USA:s president Barack Obama offentliggjorde amerikansk trupptillbakadragande från Irak parallellt med nya uppgifter om att irakiska regeringen håller på att planera och förbereder ytterligare en attack mot lägret.

Deltagarna vid konferensen fördömde irakiska regeringens hindrande av alla försök till en fredlig lösning på Ashraf-frågan enligt internationella lagar. De begärde även skyndsamt ingripande från FN:s generalsekreterare för att säkra stationering av en FN-övervakningsgrupp i Camp Ashraf på permanent basis för att hindra en förestående massaker.

Talarna vid denna konferens var: Maryam Rajavi, iranska nationella motståndsrådets valda president, General Hugh Shelton, före detta amerikanska Joint Chiefs of Staff (1997 – 2001), Ed Rendell, ordförande i demokratiska nationella kommittén (1999-2001) och guvernör i Pennsylvania (2002 – 2011), John Bruton, Irlands premiärminister (1994 – 1997) och EU ambassadör i USA (2004-2005), Lord Peter Mendelsohn, EU kommissionär (2004 -2008) och Storbritanniens vice premiärminister (2009), Robert Torricelli, amerikansk senator (1997 – 2003), Romeo Florin Nikoara, rumänsk senator, Jean-François Le Garrett, borgmästare för Paris första distriktet, Jean-Pierre Béquet, ledamot av Valdoises provinsiella rådet och borgmästare för Auvers-sur-Oise.