Nyheter

H. Clinton: Iran kommer att frige de amerikanska vandrarna

USA: s utrikesminister Hillary Clinton sade på torsdagen att hon var övertygad om att Iran skulle frige de två amerikanska vandrarna som blivit dömda för spioneri och avvisade oron för förseningar i deras frigivning, rapporterar AFP.

”På denna punkt är vi inte alls oroade eftersom vi har fått veta, genom ett antal källor, offentliga och privata, att beslutet kommer att genomföras… och att vi kommer att se de återvända till sina familjer”, sade hon.
Clinton som talade till reportrar efter samtal med Australien i San Francisco, säger att det inte var ovanligt för Iran att ta tid att genomföra beslut och avböjde att spekulera i om det fanns en spricka inom regimen.

”Vi har tidigare sett vissa förseningar som inträffat efter det att beslut blivit offentliggjorda”, enligt Clinton.

President Mahmoud Ahmadinejad hade sagt att vandrare Josh Fattaloch Shane Bauer, som har hållits i Iran under mer än två år, skulle släppas inom kort.
Men Irans rättsväsende, som domineras av ultra-konservativa, sade att inget beslut har fattats.
Iran dömde den unga amerikaner för spioneri, men de insisterade de stoppades när de vandrat i området som gränsar till Irak.
En tredje vandrare, Bauers fästmö Sarah Shourd, släpptes mot borgeni september 2010.