Nyheter

PJAK: 300 iranska soldater och officerare har dödats

Ledaren för den kurdiska organisation i Iran säger att hans styrkor dödade mer än 300 iranska soldater tillhörande revolutionsgardet, varav tre generaler och 15 befälhavare under två veckor strider längs den Iran-Irak-gränsen förra månaden.

Under en exklusiv intervju med Newsmax i Stockholm, sade Rahman Haj Ahmadi att hans grupp, Fritt Liv i Kurdistan, allmänt känd som PJAK, hade information i förskott att Irans styrkor planerade attackera sina baser i Qandil bergen längs Iraks nordöstragränsen till Iran. Genom bakhåll tvingade PJAK:s styrkor tillbaka dem över gränsen till Iran.

PJAK har förlorat 16 av sina egna soldater där ibland tre kvinnor sade ledaren. Ungefär 40 procent av PJAK:s styrkor är kvinnor.

Iran fortsätter sporadisk beskjutning av kurdiska byar i gränsområdet, vilket ledde till ännu en protest från regeringen i Bagdad till den iranska ambassadören på onsdagen. Iranska styrkor försökte attackera en PJAK läger inne i Irak igen på onsdag, men drevs tillbaka, rapporterade lokala nyhetsbyråer.